Zelf planten van buxus geen moeilijk karwei

Het zelf planten van buxus is geen moeilijk karwei. U kunt er uiteraard voor kiezen om een specialist het te laten doen, maar dit is niet nodig als u zich aan de volgende richtlijnen houdt. Voordat een buxus kan worden geplant, moet u eerst een geul graven. Meng de ondergrond vervolgens met wat kalk, stop de buxus in de grond en gebruik compost en opnieuw wat kalk om de geul dicht te maken. Daarna is het belangrijk om de grond goed aan te drukken en water toe te voegen. Hierna kunt u ervoor kiezen om de planten te bemesten, alhoewel dat in het beginstadium niet noodzakelijk is om een gezonde en natuurlijke groei van de buxus te realiseren.

Na zelf planten is bemesten van buxus belangrijk voor gezonde groei

Zodra het zelf planten van de buxus achter de rug is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de buxus een goede voeding krijgt. Dat doet u door te bemesten. Hiervoor kunt u verschillende voedingsstoffen gebruiken, zoals koemestkorrels, kippenmestkorrels en bloed- of beendermeel. Het bemesten van een buxus moet ieder jaar meerdere keren gebeuren, te beginnen in de maand maart. Aangezien een buxus veel mest nodig heeft, hoeft u hier niet zuinig mee om te gaan. In de maand juni en eventueel in het begin van augustus kunt u buxus nog een keer bemesten. Naast bemesting heeft een buxus ook veel behoefte aan kalk en stikstof, dus vergeet niet de planten ook hiermee te voeden.

Advies of hulp nodig bij het zelf planten of bemesten van buxus?

Komt u erbij het zelf planten en bemesten van uw buxus niet helemaal uit, dan kunt u gerust onze hulp inschakelen. Op die manier helpen wij u met uw vragen en zal u er zelfstandig uitkomen met het zelf planten en bemesten van uw buxus.

Online bestellen
Stappen:
  • 1. Bestellen
  • 2. Uw gegevens
  • 3. Mest advies
  • 4. Afronden
Type buxus:
Hoogtes en aantallen:
  • De hoogtes waarin de buxus leverbaar zijn is afhankelijk van het type buxus. Selecteer daarom eerst het gewenste type conifeer.
Hoeveel buxussen heeft u nodig?

Voor een buxushaag moet u rekening houden met 7 buxussen per meter. (rekenhulp)

Levering:
Ik wil de buxussen: