Buxus faulkner en zijn lichtgroene, ronde blaadjes

Naast de buxus sempervirens verkopen wij ook de buxus faulkner. Wat is het grote verschil tussen deze twee planten? Nou, de faulkner heeft iets grotere blaadjes die lichtgroen van kleur zijn. De wat kleinere blaadjes van de sempervirens zijn meer geelgroen. Wilt u een dichte haag creëren met buxus, dan wordt erin het algemeen gekozen voor de buxus sempervirens, maar ook de faulkner leent zich hier goed voor. Deze buxus wordt maximaal twee meter hoog en zal het ook onder zware weersomstandigheden volhouden. De buxus is namelijk groenblijvend. Dat betekent dat de plant onder vrijwel alle omstandigheden zijn lichtgroene blaadjes behoudt. Ook in de winter kan de buxus faulkner het prima uithouden aangezien hij winterhard is. En net als bij de sempervirens is de faulkner heel simpel naar uw eigen hand te zetten.

Dichte haag vormen met buxus faulkner? Bereken hoeveelheid planten

Wilt u een dichte haag vormen met de buxus faulkner, dan is het belangrijk om te weten hoeveel planten u nodig heeft om een haag te vormen. Dat is heel simpel uit te rekenen aan de hand van de volgende vuistregel. Voor één meter dichte haag moet u zeven planten rekenen. Meet dus op hoeveel meter aan heg u wilt realiseren en vermenigvuldig dit aantal met zeven.

Hoe moet u een buxus faulkner planten en snoeien?

Als u een buxus faulkner bestelt, hoe moet u de buxus dan planten en snoeien? Om daarachter te komen hebben we verschillende handige tips voor u. Bekijk deze tips over planten en snoeien en kom erachter hoe u een gezonde buxus faulkner krijgt.

Online bestellen
Stappen:
  • 1. Bestellen
  • 2. Uw gegevens
  • 3. Mest advies
  • 4. Afronden
Type buxus:
Hoogtes en aantallen:
  • De hoogtes waarin de buxus leverbaar zijn is afhankelijk van het type buxus. Selecteer daarom eerst het gewenste type conifeer.
Hoeveel buxussen heeft u nodig?

Voor een buxushaag moet u rekening houden met 7 buxussen per meter. (rekenhulp)

Levering:
Ik wil de buxussen: