Tips om de buxus sempervirens en faulkner goed te snoeien

Wanneer, hoe vaak en hoe: u heeft ongetwijfeld vragen over het snoeien van de buxus sempervirens en faulkner. Wij hebben een aantal zeer belangrijke en bruikbare tips voor u op een rijtje gezet.

Frequentie van het snoeien van buxus sempervirens en faulkner

Hoe vaak moet u de buxus sempervirens en faulkner snoeien? Het antwoord is twee keer per jaar. Dit is precies het juiste aantal, want doet u het namelijk maar één keer per jaar dan is de kans groot dat erop een gegeven moment lange takken ontstaan die kunnen afbreken door windhozen en regenbuien. Wij adviseren twee keer snoeien per jaar, waarbij de eerste keer halverwege mei plaatsvindt en de tweede keer halverwege augustus.

Ideale condities voor het snoeien van buxus sempervirens en faulkner

Naast de juiste frequentie is het ook belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden als u een buxus sempervirens of faulkner gaat snoeien. Het is belangrijk dat het buiten niet te warm is. Doe het dus niet op een warme dag en snoei bijvoorbeeld in de avonduren. Tijdens een warme, zonnige dag is de sapstroom namelijk op volle gang. Als er takken worden weggesnoeid verdwijnt de verkoeling van een buxus en zal er veel water verdampen. Daardoor kan een buxus ernstig beschadigd raken. Een gevolg is bijvoorbeeld het ontstaan van bruine blaadjes. Het mooiste is als de blaadjes een beetje vochtig zijn. Daardoor is de kans op uitdroging na het knippen veel kleiner en snijdt een schaar makkelijker door de takken heen.

Juist gereedschap voor het snoeien van de buxus sempervirens en faulkner

Om de buxus sempervirens en faulkner goed te snoeien is het ook belangrijk om te beschikken over goed gereedschap. Maak daarom gebruik van een goedgeslepen heggenschaar. Snoeit u een hele heg, maak dan gebruik van een elektrische heggenschaar voor een zeer strak resultaat. Heeft u vragen over het snoeien van een buxus, neem dan gerust contact met ons op.

Online bestellen
Stappen:
  • 1. Bestellen
  • 2. Uw gegevens
  • 3. Mest advies
  • 4. Afronden
Type buxus:
Hoogtes en aantallen:
  • De hoogtes waarin de buxus leverbaar zijn is afhankelijk van het type buxus. Selecteer daarom eerst het gewenste type conifeer.
Hoeveel buxussen heeft u nodig?

Voor een buxushaag moet u rekening houden met 7 buxussen per meter. (rekenhulp)

Levering:
Ik wil de buxussen: