Buxus sempervirens is een sierplant pur sang

Een van de twee soorten buxus die u bij ons kunt bestellen is de sempervirens. Deze buxus valt het makkelijkst te omschrijven als een echte sierplant die zeer gewild is en daarom in veel Nederlandse tuinen terug te vinden is. Waarom is het sierlijke kenmerk van deze buxus zo aan hem verbonden? Dat komt door het veelzijdige gebruik van de sempervirens. Hij is als een standaard buxus (rechthoekig) te bestellen maar is te vormen naar een bol, kegel of spiraal. Daarnaast leent deze buxus zich erg goed om een dichte haag te realiseren. Naast het sierlijke kenmerk van de sempervirens is hij verder te herkennen aan zijn geelgroene blaadjes. Deze kleine blaadjes zal hij nooit in groten getale verliezen aangezien hij winterhard en groenblijvend is. Verder wordt de buxus maximaal twee meter hoog en groeien er kleine bloemetjes vanuit de bladoksels tijdens de bloeiperiode in mei.

Hoeveel buxus sempervirens heeft u nodig? Meet ‘t en weet ‘t

Wilt u buxus sempervirens bestellen, maar heeft u geen idee hoeveel u nodig heeft om een heg mee te realiseren? Onze vuistregel is dat ervoor een meter heg zeven buxus nodig zijn. Meet de zijden van uw tuin dus op en vermenigvuldig het aantal meters met zeven.

Planten en snoeien van de buxus sempervirens: hoe, wanneer, hoe vaak?

Om een sterke en gezonde buxus sempervirens te krijgen is het belangrijk dat het planten en snoeien op een goede manier gebeurt. Met behulp van onze tips over het planten en snoeien van de buxus sempervirens kan het bijna niet meer fout gaan.

Online bestellen
Stappen:
  • 1. Bestellen
  • 2. Uw gegevens
  • 3. Mest advies
  • 4. Afronden
Type buxus:
Hoogtes en aantallen:
  • De hoogtes waarin de buxus leverbaar zijn is afhankelijk van het type buxus. Selecteer daarom eerst het gewenste type conifeer.
Hoeveel buxussen heeft u nodig?

Voor een buxushaag moet u rekening houden met 7 buxussen per meter. (rekenhulp)

Levering:
Ik wil de buxussen: